dinsdag 13 december 2011

Douchekop

Alle beetjes helpen.
Vandaag ook eens gekeken naar het bad- en douchegebruik.
We hebben een ligbad, waar we ook in kunnen douchen, maar meestal wordt het bad gebruikt. Lekker lezen in het warme water...

De douchekop verbruikt ca. 7,5 liter per minuut. Op zich niet spectaculair want er zijn veel slechtere. Ondanks dat heb ik een andere besteld, die er met vergelijkbaar comfort slechts 3 liter zou doen Op de zuinigste stand.
Niet alleen minder water, maar in combinatie hiermee natuurlijk ook minder gasverbruik. Water dat niet door de douchekraan gaat, hoeft ook niet te worden opgewarmd. Dus bij een douchebeurt van 10 minuten wordt er ca. 4 x 10 = 40 liter minder water verbruikt dat ook niet uit de boiler hoeft.

Daarnaast is een douche natuurlijk zuiniger dan een bad. De vultemperatuur van een bad is altijd hoger dan wat de thermostaatkraan (38 graden) aangeeft. Je wilt immers dat het water toch geruime tijd aangenaam blijft. Bij een douche is 38 graden of misschien ietsje hoger een heel comfortabele temperatuur om in te douchen.
Voor de eerste liters koud water die uit de douche komen heb ik ook een oplossing... Niet zoals sommigen doen opvangen in een emmer en voor het toilet gebruiken, maar er gewoon direct onder gaan staan. Even lekker opfrissen. Niet alleen in de zomer is dit lekker en gezond (denk ik).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten