woensdag 28 december 2011

Koelkast Bosch KGE 36 AW40

Onze bestaande oude inbouw koelkast in de keuken was aan vervanging toe. Diverse bakjes zijn kapot, de deur sluit niet erg soepel en de flessenhouder in de deur is helemaal weg.
Het verbruik was eigenlijk niet eens zo schrikbarend (ca. 550 W. /dag oftewel  200 kWh per jaar), maar goed... als je toch iets gaat vervangen dan meteen goed natuurlijk.

De diepvrieskast was niet aan vervanging toe, maar gebruiken we te weinig voor het formaat. 4 of soms zelfs 5 laden zijn meestal gewoon leeg. Dus dat is inefficiĆ«nt.
Beide apparaten vervangen door een zuinige koel-vriescombinatie was de oplossing.
Vorige week waren we al gaan kijken naar de beschikbare apparaten. Een Indesit van €349,- leek ons wel wat. Een A++ label, met een verbruik van ca. 182 kWh per jaar. Vandaag zijn we teruggegaan naar de MediaMarkt om nog eens goed te kijken en iets te kopen.
De Indesit vonden we bij nader inzien toch iets te 'plastic'-achtig. Op zich ongetwijfeld een prima apparaat (onze diepvriezer die we nu al 7 jaar of zo hebben, is ook een Indesit), maar had eigenlijk ook iets te weinig koelinhoud vonden we.
Een stapje groter, werd meteen - in dezelfde prijsklasse bij anderen merken - een stuk meer verbruik (van 182 kWh voor de Indesit naar bijv. 250 kWh en zelfs 310 kWh per jaar). Dat schoot niet op. Dan verbruiken we evenveel met onze oude apparatuur. Ik wil onder de 200 kWh/jaar blijven.

De Bosch KGE36AW40 in het hoekje was een grotere koelkast met een A+++ label. Een schrikbarend verbruik van 150 kWh per jaar (het werkelijke verbruik moeten we natuurlijk nog afwachten, maar dat was voor de meting van onze bestaande koelkast natuurlijk ook afwachten). 211 liter koelkast en 92 liter diepvries (3 laden). De verlichting is LED, het koelgedeelte heeft dan ook nog een 'crisperbox' en een 'flexshelf'. Moderne namen voor iets waar je waarschijnlijk niks aan hebt, maar goed. Je weet maar nooit.
  

Het ding kost € 648,-. Overigens bij BCC (die van Low Service, High Pricing), kost diezelfde online € 699,- Dat vind ik dan weer frappant en vreemd. Zou winkelprijs en onlineprijs anders zijn?
Levering zal waarschijnlijk begin 2012 zijn. Was op dit moment even niet voorradig.

Heeft iemand nog interesse in een prima Indesit diepvrieskast? Specs volgen indien gewenst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten