woensdag 7 december 2011

Subsidie

Jippie, de bevestiging voor de subsidie van € 1.000,- van de Provincie Limburg is binnen. Na eerst een incomplete aanvraag te hebben gedaan en ik vorige week een nieuwe heb ingestuurd is deze dus nu al bevestigd.
Lang leve de ambtenaren. Ik had gedacht dat dit dus veel langer ging duren, maar niet dus.
Dat houdt in, dat ik dit weekend alles goed ga inventariseren, een rondje ga bellen en dan het besluit neem welke leverancier begin volgend jaar de panelen kan komen plaatsen. Ik heb al zo'n vermoeden...
Daarnaast wil ik nog even het dak goed nameten, om er zeker van te zijn dat het er op past zoals ik gedacht had en ik niet voor verrassingen sta als ze straks op m'n dak zitten en roepen "hé, dat past niet.".

En terwijl ik dit op zolder zit te typen, giert de wind om ons dak heen en merk ik eens en te meer, hoe slecht dit dak is geïsoleerd. Daar gaan we meteen wat aan doen. Dit ga ik meteen komend weekend opmeten om het goed te isoleren. Dat moet ik makkelijk zelf kunnen.
Ik weet alleen niet wat de beste materialen hiervoor zijn. Ik kan natuurlijk Isover (Sonebel 331 bijvoorbeeld) nemen, een plaatsysteem dat meteen is afgewerkt, maar ik heb wat kleinere spullen bij TonZon besteld en die leveren aluminiumfolie, die je in 2, 3, 4 of zelfs 5 lagen met lucht ertussen aanbrengt. Veel werk (zoals het filmpje laat zien), maar wel te doen. Levert dat alleen meer isolatie op dan bijvoorbeeld Isover?

Geen idee. Weet iemand daar meer van?

1 opmerking:

  1. Ik heb op zolder een dubbele laag rockwool steenwol 8 cm (isover is glaswol en dat naaldglas is echt naar spul voor je luchtwegen en handen) afgewerkt met plaatwerk, en op de vliering een dubbele laag rockwool met dampremmende laag. Floris

    BeantwoordenVerwijderen