maandag 26 december 2011

Zonnepanelen en glas

OK,
Het grootste gedeelte van dit blog zal - uiteindelijk - gaan over mijn (nog te leveren begin 2012) zonnepanelen.
Daar ik nog heel veel andere dingen te doen, te onderzoeken en te zeggen heb over elektriciteits-, gas-, waterverbruik en besparing, gaat het hier natuurlijk ook over andere zaken.
Zo is onze woningisolatie erg slecht, zoals al een paar keer eerder vermeld. Hieraan moet echt snel iets gebeuren.

Bijvoorbeeld glas...
Komende week is het de bedoeling om te beslissen of we wel of niet 4x nieuwe kunststof ramen en 2 nieuwe deuren bestellen. Daarin moet dan 3-dubbel HR++ glas komen, met een isolatiewaarde van ca. U = 0,7.
Dit kost echter (afhankelijk bij wie ik het bestel) tussen de € 7.000,- en € 9.000,-. Alleen de kozijnen en ramen kosten ca. € 2.700,- / € 4.300,- Toch veel geld.

En dan is de levertijd ergens maart 2012. De goedkoopste zou in week 2 of 3 van het nieuwe jaar kunnen installeren. Ik weet echter niet of dat de beste keuze is.

Deze gebruikt Rehau New profielen. De ander Aliance Exclusief. Deze laatste is volgens mij een stuk dikker en voelt degelijker aan. Maar of het daarom ook beter is?

Ik denk toch over het alleen vervangen van het glas in de bestaande kozijnen. Dat zou voor een kleine € 500,- alles bij elkaar moeten kunnen (als ik het zelf doe). Dan kan ik alleen niet voor de maximale isolatie (3-dubbel HR++ glas) gaan, aangezien de kozijnen daar niet dik genoeg voor zijn. Maximaal glas van ca. 20-25 mm. Dan blijft er nog genoeg 'vlees' over voor de glaslatten. In de raamvleugels waarschijnlijk maximaal 20 mm (dus glas van 5 sp *4 met een spouw van 9 (is totaal 18 mm. + ca. 4 mm. beglazingsband is 22 mm.).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten