maandag 23 januari 2012

Toch nog Toch(t)

Toch nog tocht of tocht toch nog. Het kan allebei. Op één van de slaapkamers was ergens nog een vervelend tocht lek, waardoor continue koude lucht over de vloer ging. Ik verwachtte dat dit ergens van achter de plint zou moeten komen, maar had dit tot op heden nog niet kunnen vinden. Erg frustrerend.

Toch(t) gevonden
Dus vandaag maar eens alles aan de kant geschoven en een plint en afwerkstrip weggehaald. En ja hoor: Door de kamer loopt achter een houten afscherming een 'afvoer'kanaal, waardoor de waterafvoer van zolder, wateraanvoer naar verwarming/boiler en de luchtafzuiging loopt. Dit is een simpele houten triplex plank van ca. 5 mm die dit afschermt.
Aan de onderkant was een kier van zeker 5 cm over de volle breedte van ca. 60 cm. Wanneer ik een bolletje piepschuim daar neer leg, werd dit door de tochtstroom 20-30 cm weggeblazen over de vloerbedekking.

Ik heb de strook nu dichtgestopt met wat resten steenwol, om het gat tijdelijk te dichten. Aangezien de tocht achter de hele afscherming zit, wil ik deze week het paneel helemaal weghalen om te kijken waar die licht vandaan komt. Ontluchting kan het niet zijn.... lijkt me. Ergens is een gat dat er niet hoort.
Ik verwacht dat het een open verbinding met de houten planken die boven de ramen zitten is. Tijdens het vervangen van de kozijnen heb ik hier (helaas) niet op gelet. Bij de andere kamers doet zich dit niet voor. Alleen op die ene kamer.
Wanneer het schot weg is, hoop ik het 'lek' permanent dicht te kunnen maken en dan een nieuw (dikker en goed geïsoleerd) schot er voor in de plaats te zetten. Bijkomend voordeel is dan ook dat het geluid (stromend water, afvoer etc.) ook een stuk minder zal worden op de kamer.

Weer een klus dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten