donderdag 19 januari 2012

Zonnepanelen geïnstalleerd

Hoera,

De zonnepanelen zijn vandaag geïnstalleerd.
Zie voor de specificaties op een eerdere pagina. Later zal ik nog een en ander aanvullen.

Aangezien de stroomkabel door de leiding is getrokken waar eerst mijn netwerkkabel doorliep, zit ik op dit moment met een geïmproviseerde internetaansluiting: een losse kabel van zolder naar de meterkast. Dit lossen we van het weekend weer netjes op. Aangezien we ergens dit jaar toch ook overgaan op glasvezel, was het toch al de bedoeling een nieuw netwerk aan te leggen, dus kunnen we dat nu meteen doen.

De Zonnepanelen
Even kort... dadelijk begint immers mijn Tai Chi les.
De monteur was rond half acht aanwezig. Als gevolg van een zieke collega, moest hij het in zijn eentje doen. En ik ga het hem echt niet nadoen hoor. Met panelen op de schouder de ladder op... met een wirwar van veiligheidskabels om het met dit natte weer natuurlijk ook zo veilig mogelijk te doen.
Maar alles is gelukt tot in de perfectie.

Aangezien het ´s morgens nog donker was, is eerst de stroomkabel naar zolder getrokken, daarna de omvormer opgehangen en toe e.e.a. voorbereid voor op het dak.
Inmiddels was het licht en kon hij de bevestigingsstrips op het dak vastmaken... in de regen.

Na voldoende koffie en opwarmtijd binnen, ging na de middag, rond een uur of één het eerste paneel op het dak. Daarna ging het redelijk snel. Inmiddels was het gelukkige ook droog geworden.
Om vier uur was alles helemaal klaar en was de klus geklaard. Normaal, met twee personen, was dit project waarschijnlijk in een halve dag geklaard.

Vandaag hebben we al 0,02 kW teruggeleverd! ;)

Meer foto's van het verloop van de bouw volgen later, als de internetverbinding weer is gemaakt en ik iets meer tijd heb.

Nu is het wachten op de zon.


Hartelijk dank aan The Sunshine Company voor hun goede adviezen, vele mailtjes en natuurlijk uitstekende offerte en natuurlijk aan de installateur van Atama Solar Energy, die het geheel perfect heeft verzorgd. Petje af, want het is toch een lange dag en zwaar werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten