zondag 29 januari 2012

Zonnige dagen

De afgelopen week waren vrijdag en zaterdag heerlijke zonnige dagen. We zagen de meter een groot deel van de dag teruglopen. Aan het eind van beide dagen waren er ca. 5 kWh teruggeleverd volgens de omvormer. De teller van de energiemeter was beide dagen 1 kWh teruggelopen.

JANUARI
De resultaten voor de maand januari zijn volgens onderstaand schema.
Rood = totale stroomverbruik (dus meterstand + zonnestroom)
Blauw = door zonnepanelen geleverde stroom.
Dus wanneer rood 4 aangeeft (bij 28 januari) en blauw -4,6, dan heeft de meter dus 0,6 teruggelopen en hebben we dus meer geleverd dan verbruikt.


Het weekoverzicht is vergelijkbaar. Week 1 en 2 is natuurlijk alleen maar verbruik. Installatie van de panelen is eind week 3 gebeurd, dus nog weinig verschil. Week 4 was een 'volle' week met de panelen, waarvan maar enkele dagen die wat redelijks opleverden.

Dus voor week 4 geldt: ca. 41 kWh verbruikt (dus meterstand + zonnepanelen), waarvan ca. 15 kWh door de panelen is geleverd en is gesaldeerd op de meter.

Genormeerde waarden
We hebben ook nog zoiets als genormeerde waarden van de opbrengsten. Dit zijn de waarden teruggerekend per 1000 Wp. Voor mijn set geldt een omrekenfactor van 1.000 / 2.160 = 0,462963.

Wanneer ik deze formule op het weekoverzicht loslaat, komt mijn set uit op de volgende genormeerde waarden:Helemaal snappen doe ik het niet, maar als ik enkele andere sites bekijk, dan presteert onze set deze week helemaal niet slecht.

Voor wat betreft water en gas, als we toch bezig zijn, zijn de waardes als volgt:
De pieken in het water verbruik hebben waarschijnlijk te maken met de dagen dat we meer in bad zijn gegaan dan douche.
Let wel: gezin van 4 personen

De pieken in gas vallen voor een deel samen met het water... beetje logisch want iedere keer 120 liter in het bad gooien kost natuurlijk ook een hoop gas.
De waardes van water en gas zijn natuurlijk in m3 (ok, ik moet de grafieken nog wat verfijnen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten