woensdag 1 februari 2012

Sunny Beam

Maandag had ik het er nog over dat ik de Sunny Beam nog nageleverd moest krijgen. Nou, die had ik de dag erna op dinsdag ontvangen. Een leuk dingetje met dito zonnepaneeltje om de batterijen op te laden.

Aansluiten met Bluetooth fluitje van een cent
Normaal gaat het draadloos aansluiten van allerlei apparaten (dan met name een computer, laptop, iPad of iets dergelijks met de router) weliswaar zonder problemen, maar iedere keer is het weer even zoeken "hoe ging dat ook al weer", of "waar had ik die WPA-code ook al weer gelaten).

Nou het aansluiten van de Sunny Beam is een fluitje van een cent. Het apparaat aanzetten; configuratie doorlopen (taal, systeemgrootte etc.) en dan "zoeken naar apparaten".
Hij vindt direct de omvormer en de data staan enkele seconden later keurig in beeld op het schermpje.

Daarna is het even spelen om het goed te leren kennen.
Natuurlijk gaan deze data uiteindelijk naar de computer om bewaard te blijven. De CSV-bestanden van de afzonderlijke dagen zijn niet zo zinvol of noodzakelijk om te bewaren denk ik. De maandoverzichten misschien wel. Ze zeggen mij wel niet zo veel en ik weet niet of ik er nog iets mee kan, dus ik schrijf gewoon elke dag even de eindopbrengst op voor in Excel, gelijk als ik de rest van alle meterstanden opschrijf. Kleine moeite.

Wanneer de Sunny Beam beneden staat (en de omvormer hangt op zolder), is de verbinding net goed genoeg om de data binnen te krijgen. Af en toe komen er meldingen dat er een 'communicatiefout' is, maar die kunnen we gewoon negeren.

Uiteraard moeten we januari nog afsluiten... Dat doen we dit weekend. Met de strenge vorst, zijn ook enkele erg zonnige dagen (maar die zijn in februari) voorspeld. Ben benieuwd wat dat gaat doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten