zondag 10 juni 2012

15% subsidie

Nou, de 'kogel is door de kerk', oftewel het is definitief (hopen we).Bij aanschaf van zonnepanelen vanaf 2 juli , wordt aan particulieren 15% subsidie gegeven op het aankoopbedrag.
Het totaalbedrag voor dit jaar is € 22 miljoen en dat zou voor ongeveer op 30.000 gezinnen uitkomen.

Er is ook een maximum. Per installatie wordt maximaal € 650,- subsidie gegeven en die subsidie geldt voor de panelen, omvormer en randapparatuur, maar niet de installatiekosten.
Voor de Limburgers onder u zijn er volgens mij nog andere mogelijkheden. De Provincie Limburg heeft namelijk de "Nadere subsidieregels Limburgse Energie Subsidie 2012-2014", waar ik (ik heb nog niet de kleine lettertjes gelezen) zie dat voor zonnepanelen € 0,80 per Wattpiek wordt gegeven. Oftewel voor een systeem van 3500 Wp een bedrag van € 2.800,-. Het maximum bedrag is echter € 1.000,- per subsidie.

Aanvragen van de landelijke regeling kan via het DigID. Provinciaal gaat op de hierboven vermelde pagina.

Warmtepomp
Ik zie op dit formulier ook een subsidie van € 1.000,- voor een lucht/water warmtepomp. Aangezien ik aan het kijken ben wat zo iets kost, maakt het dit weer interessanter natuurlijk. Ik heb bij onze installateur Wieger Martens eens opgevraagd wat de mogelijkheden zijn.
Eens kijken wat zijn reactie is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten