woensdag 27 juni 2012

Tegenvallende opbrengsten juni

Ik denk dat juni niet zo'n supermaand gaat worden. Ik heb weliswaar geen vergelijk met andere jaren, maar ik heb zo het gevoel dat het meer had kunnen zijn. We gaan deze maand waarschijnlijk net over de 900 kWh heen... de helft van de jaarproductie zo ongeveer. Dat zou betekenen dat we dit jaar rond de 1.800 kWh uitkomen. Dit is dan 83% van de nominale waarde van onze panelen.


Meer dan de prognose

Toch komt juni weer hoger uit dan de prognose van de eu-site. Niet veel, maar toch. De prognose voor juni is 187 kWh. Overigens zegt deze site dat de eerste helft van het jaar ca. 54% van de jaaropbrengst wordt gerealiseerd en de rest 46% in de tweede helft.
Ik ben benieuwd of ook dat bij ons uitkomt. Ik denk (of ik hoop) dat in onze situatie, met de panelen iets westelijk georiënteerd, juist in het najaar meer zon komt... We shall see.


Geen recordopbrengst zonnepanelen voor juni

Juni heeft in ieder geval geen records gebroken. Mei had als maximum 13,3 kWh op één dag. Juni (afhankelijk van de dagen die nog komen, maar daar verwacht ik niet zo veel van) had als hoogste waarde 11,1 kWh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten