zaterdag 15 september 2012

Verwarming aan?

De nachttemperaturen worden al duidelijk lager. Daarmee koelt het ook in huis meer af en warmt het onder invloed van de eveneens lagere dagtemperatuur minder op. De verwarming staat nog steeds uitgeschakeld en ik ben benieuwd tot welk moment die uit blijven kan.
In een t-shirt naar de TV kijken is er niet meer bij. Daar moet dan wel een trui overheen, maar dat moet geen probleem zijn. De temperatuur is nog altijd 19,5 / 20 graden binnen, maar deze temperatuur is gevoelsmatig anders dan wanneer het buiten warmer is.

Nieuwe verwarmingsradiatoren

Daarnaast hebben we ook nog geen keuze gemaakt voor de nieuwe radiatoren. Ik ben er nog niet helemaal uit wat nu de beste keuze is, en dan wacht ik nog liever even tot iemand me kan zeggen wat juist is. Ik heb nog een bedrijf om een offerte gevraagd voor een warmte-verlies-berekening... Daar heb ik na een week nog steeds niks op gehoord. Ik wacht nog een paar dagen af en daarna schrijf ik ze af en zoek ik een alternatief.

2 opmerkingen:

 1. Ook hier zelfs nog 21 - 21,5 graden binnen en ik ga het aanzetten van de kachel ook zo lang mogelijk uitstellen.

  Over die radiatoren; ik denk dat het vervangen van enkele radiatoren voor een installatiebedrijf een klein klusje is waar weinig winst te halen is.
  Ben je niet zelf zo handig dat je een radiator kunt vervangen? Het lijkt me niet heel erg ingewikkeld.
  Je zou de T21, in de hoek, kunnen vervangen door een T33 en de T22, rechts van de schuifpui, ook door een T33. Die in de keuken kun je (voorlopig) gewoon laten zitten. Dan heb je meteen al 1500 Watt meer vermogen.

  Als je dezelfde maten aanhoudt dan is het alleen een kwestie van de buis een beetje naar voren buigen en radiator een cm lager.
  Persoonlijk zou ik zelfs tweedehands radiatoren overwegen, ik denk niet dat die dure merken zoveel efficiƫnter zijn. En het is meteen een relatief goedkoop experiment om eens te kijken of je deze winter minder verbruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zat inmiddels al op het spoor om het zelf te gaan doen. Van de installatiebedrijven krijg ik onvoldoende informatie over een juiste aanpak. Misschien zijn ze bang om te veel te vertellen en dan de order aan een ander kwijt te raken? Geen idee. Als het installatiebedrijf dat ik gevraagd had met een goed onderbouwde offerte kwam (met "ik zou dat aanpassen, dit veranderen, daar misschien nog..., je zou ook daar ...") dan hadden ze het kunnen maken.
   Als ik de Henrad Premium Eco zelf koop, heb ik voor € 490,- 2 radiatoren vervangen en er 1 bijgehangen, met een totaal van 5.000 Watt (t.o.v. 2.500 Watt nu) in de woonkamer.

   Deze week wil ik de beslissing nemen. Misschien dat ik inderdaad alleen de 2 vervang door grotere
   Ik hou niet zo van gebruikt... heb een hekel aan Marktplaats etc.

   Verwijderen