woensdag 31 oktober 2012

OKTOBER 2012 STROOM

Ook voor de stroom en zonnestroomopbrengsten is het weer de dag van de waarheid. De laatste dag van de maand en tijd om de metertjes weer eens in de grafieken in te voeren.
Oktober is duidelijk een herfstmaand. Minder mooie dagen, dus logisch ook minder veel opbrengst van de zonnepanelen. Ondanks dat deze maand toch nog 115 kWh (genormeerd 53 kWh) opbrengst. De stroommeter is inmiddels wel weer aan het vooruit lopen. Er is deze maand 43 kWh (laag- en hoogtarief samen) bijgekomen.
De stroommeter is weer een beetje aan het vooruit lopen en in aan het lopen op de opbrengst. Aan het eind van het jaar zal ik echter nog altijd een beetje over hebben van het hoog tarief. Het laag tarief zal ca. 100 in de plus komen. Dit gaan we volgend jaar - deels - oplossen door met name het wassen overdag te doen. We zijn gewend om dit met name 's avonds en in het weekend te doen tegen het lage tarief...
Dat was handiger geweest om nu dus niet meer te doen. Op jaarbasis ligt het verbruik van de wasmachine rond de 220 kWh. Als we dat in het hoog tarief hadden gedaan was én de laag tarief eveneens lager geweest (minder verbruikt dus) én het hoog tarief meer geweest (waardoor we beter op de 0 waren uitgekomen).

....denk ik...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten