donderdag 29 november 2012

Elektrische kachel voor douche

Ja, ik weet het. Ze zijn eigenlijk ontzettend oneconomisch in stroomverbruik, maar doordat we de verwarming in de woonkamer zo weinig gebruiken (zo minimaal mogelijk), is het soms op de badkamer te koud om gezellig te badderen of te douchen.

Elektrische kachel als extra verwarming

Dus heb ik vandaag een klein elektrisch ventilatorkacheltje gekocht. Het ding kostte € 34,95. Er waren ook nog iets goedkopere, maar deze had iets meer instellingen. Het is een klein tafelmodel, dat je ergens in een hoekje neer kunt zetten.Merk Zibro EFH 1800. Goed voor het verwarmen van een ruimte tot 70 m3 en onze badkamer is maar max. 10 m3 denk ik zo.
Er stond 1800 W op de doos, dus ik dacht dat het ding 1800 W elektrisch vermogen had, maar dat is (logisch) de verwarmingscapaciteit. Aangezien nergens het opgenomen vermogen vermeld staat, is natuurlijk het eerste wat ik doen de meter er tussen zetten.
Het apparaat heeft 2 warmtestanden (low /high) voor resp 1.000 en 1.800 W warmte en een draaiknop waarmee je de temperatuur hoger of lager kunt zetten. Daarnaast kun je 'm een stukje laten draaien (oscilleren) om de warmte te verdelen in de ruimte.

De energiemeter gaf - bij welke stand dan ook - eigenlijk de hele tijd hetzelfde aan: net geen 500 W. Hoog, laag, hard, zacht maakte niks uit. De hele tijd 500W.

Daar kunnen we het ding best een paar uurtjes per jaar voor aanzetten, zonder dat we veel inlopen op ons overschot van ca. 100 kWh aan zonnestroom.
Nog een bijkomend voordeeltje: als het ergens anders op de bovenverdieping net even iets te koud is? Dan pakken we het dingetje op en zetten we 'm even ergens op de slaapkamer van de kinderen als die moeten sturen, of als ik boven op een frisse zolder zit te typen voor mijn blogs :)

Ik moet alleen nog op de badkamer het stopcontact aanpassen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten