zondag 4 november 2012

Gasverbruik per graaddag

Nadat op 22 september de verwarming weer is ingeschakeld, heeft die weliswaar niet veel hoeven te draaien, maar de laatste dagen natuurlijk toch wel steeds meer.
Volgens www.mindergas.nl is er in september 0,04 m3 gas en voor oktober 0,10 m3 gas per graaddag verbruikt. Gemiddeld over het hele jaar gezien staan we nu op 0,22 m3 gas per graaddag.

Wintermaanden 0,20 m3 gas per graaddag

Voor november is het weer iets meer op aan het lopen... logisch. Ik denk niet dat we een verbruik van 0,10 vol kunnen houden wanneer het 's nachts 5 graden of kouder wordt. Als we rond de 0,20 voor de wintermaanden uitkomen zou ik zeer tevreden zijn.
In mijn vorige blogpost over mindergas.nl stond het verbruik op 0,23 m3 per graaddag. Nu dus 0,22... Weer een tiende puntje lager.
De prognose voor het totale gasverbruik stond op 1.075; nu op 1.060, oftewel weer 15 m3 minder

Het nieuwe HR-glas in de woonkamer zit erin... maar ik weet niet zeker of ik die investering terugverdien. Ik geloof niet dat dit veel positief (merkbaar) effect zal hebben. Het grootste koudeprobleem zit 'm nog altijd in onze schuifpui. Het wordt tijd daar eens thermografische opnames (van het hele huis dan) van te laten maken. Hiermee wachten we echter nog even. Eerst moet de geplunderde bankrekening weer tot rust komen... ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten