dinsdag 13 november 2012

Meterstandgrafieken

Deze had ik ook nog niet bekeken. Het verloop van de meterstanden van zowel de hoge als lage meter:


De meterstand van het lage tarief is niet door het nulpunt/beginstand gegaan van 1 januari. Doordat we met name de wasmachine nog teveel in het weekend hebben laten draaien (want dat zijn we gewend), is deze stand te hoog. Deze meter draait in feite ook maar 2 van de 7 dagen achteruit (als het in het weekend tenminste goed weer is) ten opzichte van het hoge tarief 5 van de 7 dagen.


De meterstand van het hoge tarief staat nog steeds ruim onder de beginstand van 1 januari en zal voor het einde van het jaar er ook niet meer boven komen.
Door volgend jaar een beter verhouding tussen hoog en laag tarief te creƫren (o.a. de wasmachine), zullen beide tarieven beter naar de nulstand toegaan (minder laag tariefverbruik, iets meer hoog tariefverbruik).

2 opmerkingen:

 1. Is het niet beter om je te laten omzetten naar administratief dubbel dagtarief ?
  Dan hoef je hier geen rekening meer mee te houden. Bij administratief overstappen op enkeltarief (greenchoice noemt dit dubbeldagtarief), blijven beide telwerken gewoon doorlopen zoals nu het geval, maar worden beide tegen het zelfde tarief (enkeltarief) verrekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie opmerking. Hier heb ik inderdaad ook al eens van gehoord, maar nog nooit werk van gemaakt.
   Ik wilde sowieso kijken hoe de zonnepanelen in het eerste jaar presteerden, maar ik denk inderdaad dat het handig is om de meters administratief gelijk te laten zetten.
   Bedankt.

   Verwijderen