zaterdag 8 december 2012

Nieuw record zonnepanelen

Ja, ja, zelfs in de winter kun je records breken... Gisteren 7 december was namelijk de eerste dag dat er helemaal niks, 0,0, noppes, nada, niente geproduceerd was. Dat is bij mij geloof ik nog niet voorgekomen. Nu was het met de sneeuwval al 's morgensvroeg ook niet moeilijk te bedenken dat het niet veel zou worden, maar helemaal niks?

Zonnig op de sneeuw

Zo anders was het zondag 8 december. Nog steeds erg koud, maar wel met een heerlijk zonnetje. Zodra dan de zon op de panelen komt, beginnen ze, hoe minimaal ook weer wakker te worden.
De sneeuw die langzaam van de panelen afschuift dreigt wel als één groot brok (linksonder op de foto) naar beneden te vallen... Daar moet niet net iemand onder staan als dat gaat vallen denk ik.

(foto 8 december 2012; ca. 11.00 uur)

(foto 8 december 2012; ca. 14.00 uur)

Iets later op de dag is het grootste deel van panelen vrij. Niet dat er zoveel wordt gegenereerd, maar het voelt toch beter aan om op de mooie panelen te kunnen kijken.
Ondanks de mooie zon, halen we nog geen 1 kWh vandaag.

1 opmerking:

  1. De panelen liggen bijna allemaal deels in de schaduw, bij mij komt er ook bijna niets aan productie bij terwijl er toch een leuk zonnetje heeft gestaan

    BeantwoordenVerwijderen