zondag 23 december 2012

Warmtecheck

Ik heb vandaag een berichtje gestuurd naar Warmtecheck.nl om warmtebeelden te komen maken van onze woning. Hopelijk krijgen we dan meer inzicht in mogelijke warmtelekken en tochtproblemen.

Warmtecheck


Warmtecheck maakt opnames met een speciale (en hele dure...) camera. Martin Kleinman en Jeroen Haringman (medebloggers) hebben zelf zo'n camera aangeschaft, maar dit zijn zeer dure camera's. Bij Conrad is de goedkoopste € 1.200,-. Volgens mij maakt Warmtecheck gebruik van de FLIR T400 en die staat op internet voor ca. € 6.700,-
Hiervan komen dan afbeeldingen zoals die op het scherm te zien zijn. Blauw voor koude gebieden; rood voor warme en dus probleemgebieden.

Een complete check van binnen- en buitenzijde van de woning kost € 195,-. Hiervoor krijg je - zonder verdere rapportage - de warmtebeelden met een instructie hoe je die moet interpreteren. Wil je een uitgebreide analyse, dan schijnt dat ook te kunnen, maar daar moet je dan logischerwijze extra voor betalen. Ik denk dat ik voor de standaard check ga. Ik verwacht dat ik de beelden redelijk goed zelf zal kunnen interpreteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten