vrijdag 4 januari 2013

Stroomverbruik glasvezelmodem + router

Na de overschakeling op glasvezel hebben we wel weer een apparaatje erbij gekregen dat stroom nodig heeft en eigenlijk 24/7 aan moet staan: de glasvezelmodem. Daarnaast hebben we de draadloze router die het huis-netwerk naar de modem sluist er ook bij staan. Bij elkaar nemen die twee apparaten gemiddeld 7,8 W vermogen op. Oftewel 188 Wh per 24 uur, oftewel 68,620 kWh per jaar. Oeps.

Overigens is alleen de glasvezel modem extra. De router hadden we natuurlijk altijd al, dus het is een 'meer'verbruik (de helft) van ca. 34 kWh/jr. Kunnen we cq. willen we daar wat aan doen? Eigenlijk wel, maar is dat wenselijk. De modem en router sturen namelijk ook de telefoonsignalen door. Als die uitstaan, hebben we dus ook geen (vaste) telefoon. Niet echt handig, maar dat hebben we in het verleden met ADSL ook gedaan... Waarom nu niet dus.

1 opmerking:

  1. Wellicht een late reactie, maar ik heb er een digitale schakelklok op gezet. 7,8watt voor twee apparaten is overigens niet slecht. Van 24:00 tot 7:00 is er bij mij geen internet. (TV gaat via Digitenne en we bellen alleen mobiel)

    BeantwoordenVerwijderen