zondag 7 april 2013

Zonnepanelen schoonmaken

Met de lente/zomer in aantocht, wordt het volgend weekend ingepland om de 9 zonnepanelen eens te gaan schoonmaken. Ze liggen nu (ruim) een jaar en ondanks dat ze natuurlijk niet letterlijk smerig zijn, zitten er zeker kleine plekjes op. Die zijn immers ook op ons dakraam te zien en zitten dus zeker ook op de panelen.
Zacht sopje erover heen en afspuiten lijkt me.

Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

 1. Geen zeep of chemicaliën gebruiken, alleen lauw water! Volgens mijn installateur gaan zeepresten of restanten van een schoonmaakmiddel tussen de randen zitten. Bij warm weer kan dat dan gaan uitzetten en dan is de boel niet meer waterdicht.
  Indien nodig een zeer zachte bostel gebruiken, zeker geen harde dat kan krassen achterlaten.
  Ik ga het binnenkort ook doen en probeer het met alleen water en een spons. Als je het jaarlijks doet moet dat volgens mij wel lukken. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Fokko,
   Dank voor de opmerking. Ga ik dus zeker doen met alleen water. Ik heb een lange stok met een heel zachte soort spons er aan, waarmee ik ook onze glazen terrasoverkapping één of twee keer per jaar meer schoon maak. Die gebruik ik hiervoor. Met alleen water erover sproeien gaan de zwarte spikkels die er op zitten, niet weg denk ik.

   Verwijderen
 2. zeep en chemicaliën kan ook gaan inbranden van wegen de chemicaliën die erin zitten

  BeantwoordenVerwijderen