zondag 30 juni 2013

JUNI 2013 STROOM

Juni was voor de zonnepanelen een stuk beter dan mei. Ook in verhouding tot vorig jaar was het nu beter. Genormeerd zelfs van 104 kWh/kWp (2012) naar 120 kWh/kWp (2013).
Ook met de zonnepanelen zitten we nu na een half jaar eigenlijk precies op de helft van de opbrengst van vorig jaar (heel 2012: 1.831 kWh; 2013: nu 909 kWh x 2 = 1.818 kWh).
Ik hoop natuurlijk nog op een schitterende zomer en lang najaar met veel zondagen.

4 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Juni was inderdaad een mooie maand voor bezitters van zonnepanelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker goed bezig! Wij van http://www.duurzame-zonnepanelen.nl merken dan ook een toename in de aanvraag voor zonnepanelen. Zeker nu de subsidiepot voor de particuliere markt ook nog eens leeg begint te geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie steeds meer huizen hier in de buurt ook met zonnepanelen komen.
   Iedereen zou aan de panelen moeten. Of er nu subsidie is of niet. Dan moet er nog een goede oplossing komen voor het gasverbruik. Een zonneboiler of warmtepomp (omgekeerde airco) leveren te weinig op vind ik.

   Verwijderen
 3. Ik ben het toch niet 100% met je eens Paul, in sommige gevallen zijn zonneboilers toch echt wel de moeite waard te bekijken. In eerste opzicht denk ik wel aan de iets grotere gezinnen. Maar de subsidies voor beiden zijn niet min en helpen ook de kleine man om dit te kunnen financieren. Benieuwd hoe dat nog gaat duren.

  Niettemin, de laatste maand heb je toch niet kunnen klagen over het weer denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen