maandag 27 januari 2014

Meten is weten: IR thermometer

Tja, voor alles wat ik aan het doen ben, is meten weten... Dat was met de zonnepanelen al zo, en ook met de isolatie en natuurlijk ook met de voorverwarmde ventilatielucht.
Het is immers de bedoeling dat de lucht die uit de buis komt natuurlijk wel warmer is dan als die er boven in gaat.
Ik had al enige tijd mijn zinnen gezet op een IR thermometer, bijvoorbeeld via Conrad. Daar stond een Voltcraft IR 260-8S voor € 29,99. Vorige week kwam echter het krantje van de Lidl in de bus met - tadaa... een IR thermometer voor € 24.99. Weer € 5,- verdiend. En we hebben weer bijgedragen aan het behoud van onze winkels door het niet online te kopen. De gedachte dat online goedkoper is, daar moeten we ook eens vanaf.

Die hebben we dus vandaag aangeschaft en hij werkt prima. Voor die paar keer dat ik dat ding gebruik, hoeft het geen super de luxe apparaat te zijn. Een meetafwijking maakt me ook niet zo heel veel uit. Het gaat me om de grote lijnen.

De bovenzijde (aanvoer) van de verwarming gaf 38 graden aan, de onderzijde (retour) net 30 graden. Op het moment dat de verwarming aan het draaien was. Eens kijken wat de temperatuur is wanneer die een poosje uit staat.

Dus: iedereen die een IR thermometer nodig heeft: ga naar de Lidl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten