dinsdag 28 januari 2014

Verwarmde ventilatielucht

Vanavond ook de twee kleine ventilatortjes geïnstalleerd in de kap over de ventilatiegaten. Die moeten de binnenkomende lucht in de pijp blazen die richting de verwarming gaat en zo de binnenkomende koude ventilatielucht voorverwarmen en dan de kamer inblazen.

Toen ik de ventilators aanzette, had ik niet het idee dat er erg veel lucht door de buis werd geblazen. Dat viel even tegen. Maar dat is eigenlijk ook wel te verwachten. De kap moet nog goed bevestigd worden (gebeurd dit weekend) met een rubber rand erom heen en nog wat radiatorfolie tegen het plastic. Zo zou het luchtdicht om de ventilatiegaten moeten komen. Er is echter altijd een kleine opening, omdat het stokje van de bediening van de ventilatiegaten door de kap komt en hier kan ik wel wat flexibel spul in doen ter isolatie, maar dat is nooit helemaal dicht.

Dan de buizen die over de verwarming zitten. Ook die zijn nog niet helemaal afgewerkt en ik hoor wel de lucht er op diverse plaatsen zachtjes tussenuit komen. Wanneer ik mijn hand aan het einde van de buis hou, voel ik heel zachtjes een beetje (warme) lucht eruit komen.

Misschien zijn de twee ventilatortjes wel te klein om voldoende lucht te verzetten. Er gaan zeker geen liters per seconde doorheen... Dus ook geen kubieke meters per uur.
Het principe werkt dus wel. Maar ik heb nog genoeg werk dus om het goed werkend te krijgen en dan is het nog afwachten of het voldoende lucht oplevert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten