vrijdag 28 februari 2014

FEBRUARI 2014 GAS

Het gasverbruik over februari valt me vies tegen. Mede doordat het een erg milde winter is, en we nog steeds hetzelfde stookgedrag hanteren, had ik verwacht op z'n minst een zelfde verbruik per graaddag te hebben als vorig jaar.


Helaas niet dus. Vorig jaar t/m februari 300 m3 en nu 250 m3. Dat is minder, logisch, maar omgerekend naar verbruik per graaddag (onderste grafiek) dus een hoger verbruik gerelateerd aan de temperatuur. Januari 2014 komt uit op 0,22 m3/graaddag en februari 0,28 m3/graaddag.

Dat wordt de thermostaat nog een standje lager zetten... :(
Januari en februari dezelfde hoeveelheid gasverbruikt, terwijl de graaddagen voor die maanden resp. 420 en 355 waren. Februari had dus echt minder moeten zijn.
Geen idee waar dat aan kan liggen.

2 opmerkingen:

 1. Het is maar de vraag of de graaddag exact equivalent aan de stookkosten zouden zijn, er spelen zoveel meer factoren mee, zoals de hoeveelheid zon en wind. Daarnaast gebruik je wellicht altijd gas voor warm water en om te koken. Maar ik begrijp je frustratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de vergelijkingen van Mindergas.nl wordt gasverbruik voor overig (koken, bad, douche etc.) niet meegeteld. Alleen dat voor de verwarming. Dat verbruik 'overig' geef je zelf aan. In de zomerperiode, als de verwarming uit staat, kun je redelijk nauwkeurig bijhouden wat dit is.
   Maar je hebt gelijk. Er zijn diverse factoren die meespelen.

   Verwijderen