dinsdag 30 september 2014

SEPTEMBER 2014 STROOM

Tja, zoals al geschreven is ons stroomverbruik over de maand september (en dat loopt ook in oktober nog door) aanzienlijk hoger door de waterschade en daarbij geïnstalleerde ontvochtigers (die veel stroom vreten).

De zonnepanelen hebben natuurlijk prima hun best gedaan. September was beter dan 2013 én 2012.Maar als we daarna naar het grafiekje van het stroomverbruik (of beter gezegd: normaal gesproken het terugleveren van stroom in de zomer), dan laat het nu een piekverbruik van 505 kWh zien, tegenover in 2012 en 2013 retour geleverd 50 en resp. 3 kWh.
De ontvochtigers blijven nog zeker een week draaien, dus ik verwacht nog zeker 300 kWh extra te gaan verbruiken.


Ik ben straks bij de afrekening van Greenchoice benieuwd hoe die gaan reageren. Natuurlijk zullen we bij moeten betalen (afhankelijk hoe het lagere gasverbruik dit compenseert), maar hoe zullen ze het voorschot van 2015 vaststellen... Ik ben natuurlijk niet van plan een heel jaar een hoger voorschot voorschot te gaan betalen, omdat dit jaar eenmalig een probleem is geweest.

Wordt vervolgd.

1 opmerking:

  1. Jullie hebben het netjes in beeld jullie verbruik! Onder de juiste omstandigheden heb je in een aantal jaar je geld eruit van je zonne-cellen. Leuk dat jullie dit zo neerzetten!
    Groetjes,
    Bas

    BeantwoordenVerwijderen