woensdag 17 september 2014

Waterlekkage: dus (tijdelijk) hoog stroomverbruik

Tja, Zo ben je enkele jaren goed bezig (vind ik tenminste), en zo ga je de boot in...

Vorige week donderdag constateerden we dat de vloerbedekking in de woonkamer nat was. Nadat we de hoofdkraan hadden dichtgezet en via de verzekering een installatiebedrijf hebben laten komen, bleek dat in een watertoevoer op de toilet op de begane grond een minuscuul gaatje zat. Dat moet al enkele dagen gelekt hebben om de vloerbedekking zo nat te krijgen.
geconstateerde lekkende leiding

natte vloerbedekking

Hierna zaten we met een natte vloerbedekking over een oppervlakte van ik schat zo'n 5x4 meter. Met handdoeken en zemen en dweilen hebben we zo goed en zo kwaad de grootste hoeveelheid water opgeruimd, maar wat nu.
De verzekeringsexpert komt pas op de 23e september. Tot die tijd met deze vloerbedekking blijven zitten was natuurlijk geen oplossing.
De vloerbedekking er uit trekken mocht echter ook (nog) niet. De expert heeft daarop de volgende dag een gespecialiseerd bedrijf laten komen met een grote ontvochtiger. Zo'n ding dat ze volgens mij ook bij nieuwbouw plaatsen om het beton droog te krijgen. Die moest vanaf vrijdag 12/9 tot en met vrijdag 19/9 aan blijven staan... en dag en nacht blijven draaien!

Per dag heeft dit apparaat ongeveer 12-14 liter water eruit gezogen (er staat een jerrycan aan, met ik schat een inhoud van 10 liter; per dag is het iets meer als een volle jerrycan). Inmiddels wordt de opbrengst langzaamaan minder.
wateropbrengst van 1 nacht
Ik had echter al zo'n vermoeden dat dit machientje wel een beetje stroom verbruikte. Ik heb natuurlijk meteen mijn stroommeter eraan gekoppeld en zag meteen het piekverbruik van 1.880 W... Onderstaand de 'opbrengst' na exact een dag: maar liefst een verbruik van 43 kWh. 7 dagen x 43 = 301 kWh extra op ons verbruik. Dit à € 0,25 per kWh = € 75,25 extra (voor de verzekering).


En dat net nu de zon zo mooi schijnt en de opbrengst voor dit jaar weer een beetje opgehaald zou worden (beter gezegd het totaalverbruik nog wat lager), ziet het er nu naar uit dat we dit jaar een beetje mogen bijbetalen.

1 opmerking: