zondag 12 oktober 2014

Nieuw zolder dakraam

Enkele weken geleden heb ik al besloten het oude, lekkende en tochtende dakraam op zolder te laten vervangen. Vorig jaar had ik die gedachte ook, echter toen hebben we het nog even voor ons uit geschoven. Met de (koude?) winter weer in het vooruitzicht, heb ik toch besloten dit nu te laten doen.

Ik heb heel bewust gekozen voor het Velux dakraam type passiefhuis GGU SK06 0066. Een raam van 114 x 118 cm; ongeveer even groot als het huidige raam en zou probleemloos in het bestaande gat gemonteerd moeten kunnen worden. Dit raam moet ook op een speciale manier verdiept worden ingebouwd (http://www.velux.nl/professionals/aannemers/v22_montagebedrijven/montage?akeywords=edj&resNum=1) en heeft - net als onze overige beglazing in huis - driedubbel isolatieglas.Daarnaast komt er ook een Velux rolluik overheen; voor de echt koude dagen en voor de zomer juist op de hete dagen als de zon op de zonnepanelen aan het branden is.
Kortom: dit zou in beide seizoenen een hele verbetering moeten geven, met een hopelijk merkbaar minder gasverbruik voor de winter. Ik verwacht dat de afgelopen jaren toch wel veel warmte via de zolder - en dan met name het dakraam - verdwenen is.

1 opmerking:

  1. Wat is dat handig zeg als je de dakramen apart kan openmaken. Was het snel geplaatst?

    BeantwoordenVerwijderen