vrijdag 24 oktober 2014

Velux Dakraam Passiefhuis

Het nieuwe Velux Dakraam op de zolder zit er inmiddels een week of twee in. Het speciale raam gemaakt voor de 'passiefhuis' toepassing is bijzonder goed geïsoleerd. Zowel aan de buitenkant, verdiept gemonteerd als ook aan de binnenkant. Hier kan geen spatje buitenlucht meer door naar binnen komen en ook geen warmte meer door verloren gaan.
Enkele foto's, die waarschijnlijk niet echt laten zien hoe het echt is.

Rolluik

We hebben ook een rolluik op het raam laten plaatsen. Handig voor in de zomer om de eventuele hete zon tegen te houden op de heetste dagen, maar zeker ook voor als het echt koud is 's winters komt dat zeker van pas.

Voor degene die de constructie van het rolluik niet kennen is het wel even wennen. Het rolluik kun je niet van binnenuit bedienen met een koord of iets dergelijks wat vaak gebruikelijk is.
Je sluit het rolluik door het kanteldakraam helemaal te openen. Dan 'klikt' het raam in het rolluik en als je dan het raam weer dicht doet, dan trekt het raam het rolluik mee naar beneden.
Openen van het rolluik werkt dan precies andersom. Raam openen, rolluik klikt weer in z'n dichtstand en raam weer dicht.

Met een leuk filmpje nog beter te snappen :)

Uiteraard kost zo'n dak de nodige centjes. En of we het ooit terugverdienen, zullen we na de komende winter wel gaan merken. Verdere acties / isolerende maatregelen zijn er niet echt meer gedaan, dus het gasverbruik voor komende winter wat we minder gebruiken dan voorgaande jaren aan verwarming kwijt zijn, kunnen we relateren aan deze investering.

Wordt vervolgd dus...

Feit is wel, dat ik zeer zeker ga merken of het warmer is op zolder of niet; ik heb er immers mijn computer staan.
Februari 2012 schreef ik dit:
http://mijnzonnepanelen.blogspot.nl/2012/02/zolderisolatie.html

Hopelijk kan ik kan ik straks schrijven dat ik - terwijl zes meter sneeuw ligt bij -20 - ik in m'n t-shirtje op zolder zit.

1 opmerking:

  1. Ik heb er ook zo een en ik heb er nog helemaal geen last van gehad. Wel heb ik er veel van kunnen genieten! Ben er heel blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen