maandag 13 oktober 2014

Verwarming nog uit?

Ja, zeg eens eerlijk: wie heeft de verwarming nog steeds uit staan? Of wie heeft de verwarming überhaupt uitgezet toen het in het voorjaar warmer werd?

Bij ons is de verwarming vanaf 1 april uitgeschakeld. Tot op de dag van vandaag staat die nog steeds uit. Als we dat in de maand oktober nog volhouden, dan heeft de verwarming in totaal dus 7 maanden uitgestaan! Zoals het er nu uitziet, blijft het ook de komende week overdag nog behoorlijk van temperatuur. Zelfs 's nachts is het nog rond de 10 graden.

Als de verwarming niet uitgeschakeld is en je klokthermostaat (of 'Toon'!) staat gewoon nog steeds zijn programma af te draaien  als altijd, dan is de kans groot dat de verwarming 's morgens al eventjes heeft gelopen, want er zijn best een paar koelere nachten bij geweest. Op de fiets naar het werk zijn er in september ook al enkele dagen geweest dat ik 's morgens mijn handschoenen aan had. Dat wil echter niet zeggen dat het binnen koud is geweest. Dus die verwarming hoeft - ook niet voor het comfort - nog niet te draaien.

3 opmerkingen:

 1. Hoeveel graden is het dan in de woonkamer als je deze uit hebt staan, dus in de avond rond 20.00 uur / 22.00 uur?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op dit moment is er nog een vertekend beeld. In verband met een waterlek (al bijna 6 weken geleden) staat er in onze woonkamer een ontvochtiger die het vocht uit de grond moet verwijderen.
  Deze staat overdag de hele dag aan (en zorgt dus voor warmte binnen!). Rond 17:00 uur gaat dit ding uit want het maakt veel te veel herrie.
  's Avonds blijft het in de woonkamer 21+ graden. Toen we gisteravond gingen slapen rond 22:30 uur stond de klokthermostaat op 20,5 en de losse temperatuurmeter op 21,2 (deze staat op een andere plaats in de kamer).
  Daarna gaat de ontvochtiger weer aan, dus 's morgens is het 22 graden en iets meer.
  Zodra dat apparaat weg is kan ik pas reële temperaturen weergeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn verwarming staat al een week of 2 op de laagste stand. Alleen maar om de kou uit huis te houden.

  BeantwoordenVerwijderen