vrijdag 19 december 2014

Spouwmuur

Nou, dit had ik dus al jaren eerder moeten doen. In mijn vorige post had ik het over een kleine opening die in de spouwmuur zichtbaar was doordat de achterdeur niet erg netjes geplaatst was. Dit gaf mij de gelegenheid om een heel klein beetje in de spouwmuur te gluren... Dat was niet erg bemoedigend, maar vroeg om verder onderzoek.

Ik heb dus afgelopen week bij Conrad een simpele endoscoop camera gekocht (€ 29,99) en die is inmiddels binnen.


Vanavond meteen gekeken en ja hoor: ik keek gewoon in een lege spouwmuur... Wat brokken stenen die uitstaken en voor de rest helemaal niks.

Dus volgende week meteen Koston bellen om een afspraak te maken. Nu is er geen twijfel meer over mogelijk dat ik de gehele spouwmuur wil laten controleren en vullen.
De vorige - locale - bedrijven die hier zijn geweest (een geen van alle de moeite hebben genomen om een gaatje te boren) adviseerden allemaal dat het niks zou opleveren. Mooi wel dus.
Ik heb nu gekeken in de muur van een kleine aanbouw/berging. Altijd een (te) koude ruimte, maar ik ben er van overtuigd dat de hele woning zo is. Wellicht dat ik voor de zekerheid nog ergens een gaatje in de muur boor om ook daar nog even te kijken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten