zondag 1 maart 2015

FEBRUARI 2015 GAS

En ook het gas is weer bijgewerkt. Voor degenen die erin geïnteresseerd zijn. De graaddagen van de afgelopen jaren waren (per maand en opgeteld):


De gegevens hiervan komen van de www.mindergas.nl website. Hierop staad een graaddagen calculator en kun je (al veel vaker verteld) makkelijk je gasverbruik bijhouden, controleren en vergelijken.
Meteen is te zien dat deze januari en februari weer iets kouder waren dan vorig jaar, maar niet zo koud als 2013 en 2012 (feb). Dus hebben we met z'n allen weer wat meer gas van Groningen opgeslokt.
Ons gasverbruikt ligt nu op ca. 0,24 m3 / graaddag. Dat is iets hoger dan vorig jaar. Ik weet niet precies waar dat aan ligt. Vorig jaar had ik in het begin van het jaar ook die hogere waarde en in de loop van het jaar werd het minder. Hoe meer waarden erin zitten, hoe nauwkeuriger worden de grafieken natuurlijk.We gaan nog een paar dingen doen dit jaar die voor de volgende winter toch nog wat verbetering zouden moeten zorgen. Het zal niet spectaculair veel zijn, maar toch is iedere m3 er eentje.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten