woensdag 29 april 2015

Verwarming uit sinds 15 april

Wellicht heeft het mindere gasverbruik iets te maken met het feit dat sinds 15 april de verwarming is uitgeschakeld. Dit is ook in www.mindergas.nl genoteerd, waardoor nu de juiste waarden voor 'gasverbruik overig' worden weergegeven.

Ondanks dat het in die dagen rond 15 april (zelfs tegen het einde van de maand nog) 's nachts nog regelmatig tot lichte nachtvorst kwam, heb ik de verleiding om de verwarming even aan te zetten weten te weerstaan.
Nu is het 's ochtends in de woonkamer 17,5 of 18 graden. Prima. Daar merk je niks van, als daarna toch iedereen naar school of werk is. 's Avonds is het 19 of 19,5 graden. Zonder verwarming dus. Gevoelsmatig misschien soms te fris, maar dan is het eerste devies: een vest of trui aan doen. Zolang de kinderen rondlopen in een t-shirt, hebben die het in ieder geval niet koud.

Het is heel verleidelijk om de verwarming op standje automatisch gewoon 's morgens tot 19 graden of meer te laten verwarmen. Zeker om 's avonds een tandje bij te zetten. Ik heb al vaker overwogen om bijvoorbeeld een IR-paneel aan het plafond te hangen, juist voor deze momenten. Maar eigenlijk is dat een foute reactie/overweging. Nu verbruik ik niks. Als ik zo'n paneel heb hangen, zal ik genegen zijn die ook in te schakelen en verbruik ik dus wel wat (stroom dan i.p.v. gas), maar altijd meer dan nu. Een trui is toch altijd nog beter en goedkoper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten