maandag 24 augustus 2015

JULI STROOM 2015

Na een maand afwezigheid, wordt het natuurlijk weer eens tijd wat actiever te worden. Om iedere maand - zoals het eerste jaar - bijna wekelijks meerdere posts te maken over de zonnepanelen, wordt een beetje langdradig... Dat gaat helaas niet. 
Wel blijven we natuurlijk de verbruiks- en opbrengstgegevens bijhouden en invoeren. Het eerste halfjaar van 2015 is in ieder geval een uitstekende periode geweest, maar zegt natuurlijk helemaal niks over de rest en het totaal jaar. Dat zien we pas eind december.

Hier in ieder geval weer de nieuwe grafieken bijgewerkt t/m juli.
Juni was een opbrengst van 291 kWh en juli 258 kWh. Hierdoor hebben we resp. 139 en 109 kWh retour geleverd aan het stroomnet via de teruglopende Ferrarismeter.

1 opmerking:

  1. Het is sowieso nuttig om al eens na te denken hoeveel energie je morgen zal verbruiken...
    Bovendien is het de kunst om optimaal gebruik te maken van je eigen energie. Een installateur moet inschatten wat je jaarlijkse elektriciteitsverbruik is en in functie daarvan de juiste hoeveelheid van het juiste type zonnepanelen aanbevelen. Sta daarom stil bij je toekomstplannen: zal je in de nabije toekomst meer of minder energie nodig hebben dan je huidige verbruik?

    BeantwoordenVerwijderen