maandag 5 oktober 2015

Verwarming aan

Wie heeft er totaal niet over nagedacht? Wie komt nooit aan de thermostaat en laat die ook in de zomer gewoon staan zoals die altijd staat?
Op 15 april dit jaar had ik de thermostaat voor de verwarming uitgeschakeld en sindsdien niet meer aangeraakt. Inmiddels is de buitentemperatuur nog steeds ('s middags) redelijk warm, maar koelt het 's nachts/ 's avonds behoorlijk af, waarbij het binnen net een beetje te onbehaaglijk wordt. Ook met 3 truien... :)

Dus hebben we dit weekend de verwarming weer aangeschakeld. De verwarming heeft dus ruim 5 en een halve maand uitgestaan. Net geen half jaar.

De verwarming staat daarnaast ingesteld op 18 graden. Willen we het warmer, dan moeten we dat handmatig omhoog zetten. Geen automatisch 19, 20 of 21 graden 's morgens dus. Ook 's avonds niet. Als het te fris is, zetten we 'm een graadje hoger en anders niet. Gewoon handbediening dus. Geen Toon, Nest of andere slimme thermostaat. Die zijn nergens voor nodig.

2 opmerkingen:

  1. Wat handig is als de verwarming uit staat terwijl het buiten best fris is, is om isolerende raamfolie te gebruiken. Dat houdt de warmte verbazingwekkend binnen. Ik gebruik het al een paar jaar. Ik ook heb dus dat ik de thermostaat voor de verwarming vergeet. Fijn is het dan als de warmte tijdens de koude periodes nog lang binnen blijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is zeker iets wat je moet controleren, voor je denkt aan het installeren van zonnepanelen of een hoogrendementsketel. Het heeft geen zin om deze investeringen te doen terwijl er ondertussen warmte uit je woning verdwijnt door onvoldoende isolatie.

    BeantwoordenVerwijderen