zaterdag 14 oktober 2017

Jaartje verder

Sinds de laatste blogpost zijn we al weer een heel jaar verder... Wat vliegt de tijd.
Het bijhouden van de meterstanden doen we niet meer zo regelmatig. De panelen leveren op wat ze moeten doen, dat merken we aan het eind van het jaar wel bij de afrekening. Af en toe kijk ik op een mooie zonnige dag nog wel eens op de Sunny Beam en zie er dan een opbrengst van 1,9 kW op staan en dat is voor mij teken dat alles nog naar behoren functioneer. Al sinds januari 2012. Inmiddels dus bijna 6 jaar dus.

IR panelen

Ik heb ook al vaker geschreven over IR-warmtepanelen en mijn intentie om daar iets mee te gaan doen. De laatste post was hierover in 2015. Tjonge al weer zo lang geleden?

Inmiddels heb ik een 60x60 cm paneeltje van 300W op de badkamer geïnstalleerd. Dit is maar een kleine ruimte en het vervelende van alles goed isoleren is dat de verwarming in de woonkamer slechts beperkt loopt en straks als het echt koud is, je soms de verwarming extra aan zou moeten zetten wanneer je naar de badkamer in de douche of bad zou willen gaan. Om dat te voorkomen heb ik een IR-paneel opgehangen.
Meer info volgt later, maar het is in ieder geval zo dat we nu een half uurtje van te voren het paneel aanzetten met een afstandsbediening (via een stekker/afstandsbediening van de Gamma) en dan een hopelijk heerlijk warme badkamer hebben.
De eerste resultaten zijn positief, maar het is op dit moment nog niet echt koud geweest. Het IR-paneel heeft ook nog weinig aangestaan.

Exacte metingen volgen uiteraard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten