zondag 5 november 2017

IR paneel badkamer

Sinds september hebben we nu een klein IR-paneel op onze badkamer aan het plafond hangen. Dit Infrarood paneel zorgt voor stralingswarmte op het moment dat we dat nodig hebben, zonder dat daar de hele dag onnodig de verwarming aan staat.
De knop van de verwarming is dichtgedraaid en gaat deze winter in principe niet meer open. Wanneer we in bad/douche willen gaan, zetten we even van te voren - gewoon vanuit de woonkamer - met de afstandsbediening het IR-paneel aan. Als je dan na ongeveer een half uurtje op de badkamer komt, voel je de warmte van het paneel. Nu is het op dit moment nog niet echt koud geweest. Zelfs nog vele dagen dat het uitzonderlijk warm was, maar toch zijn de eerste ervaringen met het IR-paneel positief.

Wanneer je de ruimte binnenkomt voel je wel dat het er frisser is; zeker omdat de verwarming er helemaal uit staat. Je voelt echter wel de stralingswarmte van het paneel afkomen en het is er dus beslist niet koud.

Echte ervaringen krijgen we vanaf deze week denk ik, wanneer de temperaturen toch eindelijk flink gaan dalen en 's nachts dicht naar de 0-graden gaan.
Foto's etc. volgen nog wel een keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten